Om oss

Hej!

Vi heter Ethel (f.d. Rönnholm)och Åke Eriksson och driver en kennel med finska stövare. Vi bor på en skogs- och jordbruksfastighet i Kassjö, en by två mil utanför Umeå och har haft stövare sedan i början av 70-talet. Vi har båda ett stort intresse för djur och natur och ägnar stor del av vår fritid till bl a svampplockning, älg- och harjakt. Stor del av vår fritid vistas vi på Stöttingfjället i byn Kroksjö, Lycksele. Vår bostad där är ett f d pingstkapell, så vi har gott om plats för jaktgäster. Vi började med 2 hamiltonstövare på 70-talet, därefter övergick vi till vår första finnstövare, och det var:

SE JCH-S29316/91 Annbackens Rask - blev JCH på endast 3 starter före 3 års ålder.

S49507/94 Driva - var en parningsvalp efter Rask. Hon fick 7 valpar, bl a S19179/2000 Minja.

RR SE JCH S-4599/2006 Forsåkerns Isa (valp efter Minja).

RR SE JCH S-45017/2009 KassjöDrivas Rolex (valp efter Forsåkerns Isa. Se bild nedan: 4 Generationer: Rolex som valp, från vänster: mor Isa, mormor Minja och mormorsmor Driva.

Idag har vi två hundar, Åivets Zelda (hona) och Rolex (hane)). Båda hundarna är fantastiska både jaktligt och socialt. Mamma till Rolex hette Forsåkerns Isa och hon fick 7 valpar, varav vi behöll en valp (Rolex). Sommaren 2014 köpte vi en tikvalp från Åivets Kennel. Uppfödare är Christer och Maria Nilsson i Lycksele.

Vi tyckte att nu var det dags att Zelda skulle få valpar, så vi gick ut på nätet och jämförde Rolex meriter med de bästa hundarna. Efter mycket sökande så bestämde vi oss ändå för att Rolex skulle få bli pappa.

Så nu går vi i väntans tider. Zelda ska bli mamma kring den 13 mars.

Bild nedan: Valpkull efter Forsåkerns Isa 2009. Rolex nr 3 från vänster.

AKTUELLT

017-05-25 ÅIVETS ZELDA har varit på utställning i Lycksele och hon fick högsta betyg: Excellent. Placering 4:e tik i jaktklass. Domare: Sara Häggqvist.

Domarutlåtande:

Feminint välskuret huvud.
Välplacerade öron.
Utmärkt förbröst och bröstdjup:
Bra hals, rygg och kors.
Mycket bra vinklad runtom.
Passande benstomme.
Utmärkta ben och tassar.
Mentalitet: Utan anmärkning.
Höjd: 56 cm

Nu kan hon tituleras Sv JAKTCHAMPION.
______________________

Zelda tog ELIT-etta på Jaktprov

I november 2016 klarade Zelda första pris i elitklass. Läs jaktprovsprotokollen här:

Dag 1 >

Dag 2 >

Publicerad 2016.11.14
_______________________

Rolex vann Vännäsprovet

Som enda hund att gå till pris dag 2 fick Kassjödrivas Rolex sitt CACIT och blev Jaktchampion. Läs mer på Västerbottens läns stövarklubb >

Publicerad 2015.11.15